kadin bosanma davasi

Kadın Boşanma Davası Açarsa Erkek Kabul Etmezse?

Özellikle son zamanlarda artan boşanma talepleri arasında kadınların açtığı taleplerin yer alması kadın boşanma davası açarsa erkek kabul etmezse ne olur sorusunu gündeme getirmiştir. Anlaşmalı boşanma davalarında her iki tarafın da boşanma davasını kabul etmesi gerekir. Her iki taraf da anlaşmayı kabul etmediği için bu tür davalar anlaşmalı boşanma davası olarak yer almaz.

Çekişmeli boşanma davası ise kadının boşanma davası açtığında erkeğin kabul etmediği durum ya da tam tersi olarak açılan dava türlerine verilen isimdir. Bu tür davalar ile karşılaşıldığında boşanma konusunda iki taraf arasında anlaşılamayan birçok nokta bulunur. Bu noktaların çözülmesi adına davanın uzun sürme ihtimali vardır.

Kadın Erkeğe Boşanma Davası Açarsa Hakları Nelerdir?

Kadın boşanma davası açarsa erkek kabul etmezse çekişmeli boşanma davası başlar. Kadın erkeğe boşanma davası açtığında çocuğunun velayetini talep edebilir. Tedbir, iştirak, yoksulluk ya da çocuğun tedbiri gibi nafaka türleri talebinde bulunabilir. Evlilik sürecince yaşadığı herhangi 1 şey için maddi ya da manevi tazminat talebinde bulunur. Ayrıca ortak mallardan hak talep edebilir ve ziynet eşyası alacaklarında isteme hakkına sahiptir. Kadın tüm hakları ile birlikte boşanma davası açma hakkına sahiptir. Özellikle kadınların yaşadığı ev içerisinde şiddet gibi konular ile kadınlar boşanma davası açabilmekte ve uzman bir avukat ile bu tür durumların kanıtlanması sonucunda boşanmanın gerçekleşmesi sağlanabilmektedir.

Erkek Boşanma Davası Açarsa Kadın Nafaka Alabilir Mi?

Kadın boşanma davası açması durumunda nafaka talebinde bulunabilir. Çoğu kadın boşanma davalarında nafaka talebinde bulunur. Nafaka verilmesi için ihtiyaç sahibi olduğunun kanıtlanması gerekir. Mahkeme kararınca nafaka verilirken mahkemenin dikkat ettiği konu davayı kimin açtığı değildir. Bu noktada davayı kim açarsa açsın nafaka alma hakları kadın ve erkek için de eşittir. Nafaka konusunda kimin almaya ihtiyacı varsa nafakanın alınmasını sağlar.

Eşlerden Birisi Boşanmak İstemediğinde Ne Olur?

Kadının açtığı boşanma davasını erkeğin kabul etmemesi durumunda dava devam eder. Ancak bu tür davalar çekişmeli boşanma davası olarak başlatılır. Eğer mahkeme süreçlerinde davayı açan kişi haklı görülür ise evliliğin sonlandırılması için hüküm verilir. Bu tür konularda davayı kimin önce açtığının hiçbir önemi yoktur. Davayı açan kişi için herhangi bir avantaj ya da dezavantaj bulunmaz. Boşanmak istemeyen birey davanın reddini sağlamak için uzman bir avukattan yardım alabilir boşanma reddettiği yaşandığında 3 yıl içerisinde yeniden dava açmak mümkün olmayacaktır.

Kadın boşanma davası açarsa ne kadar sürer kısmında çekişmeli dava olduğu için uzun sürecektir. Her iki taraf anlaşana kadar ya da dava düşene kadar mahkeme devam edecektir. Aile Mahkemelerinde yaşanan yoğunluk dolayısıyla mahkemeler için ayarlanan duruşmaların arası aylar sürebilmektedir. Bu tür çekişmeli davaların uzun sürmesinin nedenlerinden bir tanesi de budur.

Bursa boşanma avukatı

Yorum ve Soru Alanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir